Dataopplæring
Spesialister på ikt-basert opplæring. ikt-huset er et ledende kurs- og kompetansesenter for ikt-basert opplæring for voksne. Vi er lokalisert i Jerikoveien 14 i Oslo der vi tilsammen har 21 lyse og moderne kursrom. I tillegg holder vi bedriftskurs i hele Norge og kan vise til gode resultater fra en stor portefølje av private og offentlige virksomheter. Vi tilbyr opplæring innen ikt på alle nivåer og innen svært mange segmenter. Ikt-huset er også godkjent som privat tilbyder av norsk- og samfunnsfagopplæring til innvandrere.
Kurs, Kompetansesenter, kurssenter, ikt, norskopplæring, samfunnsopplæring, gameit, navkurs,
21788
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21788,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_center,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

Datakurs for arbeids- og hverdagsliv

 

Datakurs for arbeids- og hverdagsliv er grunnleggende datakurs i Office pakken. Det gir en praktisk innføring i de mest brukte dataprogrammene i tillegg til en opplæring i digitale basisferdigheter tilpasset arbeidslivet. Kurset er utarbeidet spesielt for å dekke de behovene som etterspørres i arbeidslivet i dag, men også gi en god innføring i det som behøves i hverdagslivet.

 

Kurset inneholder opplæring og bruk av digitale jobbsøk portaler, og det er gjennom kurset avsatt tider til jobbsøk. Opplæringen reflekterer arbeidslivets krav til basisferdigheter innen digital kompetanse i Office pakken, og oppdateres kontinuerlig for å møte de krav og utfordringer som til enhver tid er bedriftenes behov. Undervisningen tilpasses den enkeltes ferdighetsnivå og deltakeren følges opp av faste lærere med voksenpedagogisk utdannelse eller master i pedagogikk og lang erfaring. Alle instruktørene er sertifisert som «Microsoft Office Specialist Master», og er faste ansatte på ikt-huset.

Alle deltagere må følge kurset i sin helhet og delta i hele undervisningsopplegget alle kursdager. Kurset leveres i 3 ulike løsninger, på 10, 12 og 17 uker.

 

Kursene eies i sin helhet av Nav Oslo. All påmelding og dialog vedr deltagelse går via saksbehandler på den enkeltes Nav kontor.

Hvem passer kurset for?

Datakurs for arbeids- og hverdagsliv retter seg mot alle som ikke har den digitale basiskompetansen som er nødvendig for å møte hverdagens- og arbeidslivets krav. Det passer også for personer som står mellom to jobber og har behov for å gjenoppfriske datakunnskapene, lære å jobbe mer effektivt og ikke minst utnytte de mulighetene som allerede finnes..

Den digitale utviklingen går raskt, og selv personer med lang erfaring fra arbeidslivet har stor nytte av oppdatert kunnskap og innføring i de programmer og løsninger som benyttes i dag. Det er nyttig å delta på et datakurs for å kunne dokumentere sin datakunnskap og vise at man er på det basis nivået som forventes i arbeidslivet i dag.

 

Kursdeltakerne kommer fra alle samfunnslag og med svært ulik bakgrunn. Til enhver tid har vi norske og fremmedspråklige deltagere som spenner seg fra de helt uten jobberfaring, de med universitetsutdannelse, de som ikke har fullført grunnskole og de som er svært nær pensjonsalder. Hos oss er det plass til alle, uansett nivå og bakgrunn, men man må ha et ønske om å lære og utvikle seg digitalt for å jobbe mot det målet man har for fremtiden.

 

Kursinnhold

Innholdet reflekterer det som til enhver tid er mest relevant i forhold til arbeidslivet. Siden ikt-huset er en stor leverandør av kurs til bedriftsmarkedet, holder vi oss til enhver tid oppdatert på hvilke programmer og ferdigheter som etterspørres, og sikrer et kursinnhold som er i tråd med dagens ønsker og krav.

Deltakeren får opplæring i bla:

 • Office pakken
  • Word
  • Excel
  • Outlook
  • PowerPoint
  • Teams
 • Nett sky i praktisk bruk og oppsett
 • G-mail i praktisk bruk og oppsett
 • Sosiale medier i praktisk bruk og oppsett
 • Digitale arbeidsprosesser i arbeidslivet
 • Arbeidslivsteori
 • Offentlige nettsider
 • Nettbrett og smart telefon

 

Læringsmiljø

Ikt-huset har bare faste ansatte lærere med høy pedagogisk kompetanse og erfaring. Alle har utdanning i pedagogikk i tillegg til en bachelor eller master i relevante fag, er sertifisert som «Microsoft Office Specialist Master» og er faste ansatte på ikt-huset.

Alt dette legger grunnlaget for et godt læringsmiljø og bidrar til utvikling og meningsfylt læring for den enkelte.

 

kurs på tilpasset nivå

For at den enkelte skal få mest mulig ut av kurset er deltakerne delt inn i tre forskjellige klasser:

10 ukers kurs

Dette er et heltidskurs for deltagere uten noen form for språkutfordringer. Kurset går over 10 uker, 5 dager i uken med undervisning alle dager fra 9-15. Kurset kan ikke kombineres med jobb.

12 ukers kurs

Dette er et heltidskurs for minoritetsspråklige deltagere med noen språkutfordringer, men som kan lese, skrive og forstå norsk og få utbytte av undervisningen. Kurset går over 12 uker, 5 dager i uken med undervisning alle dager fra 9-15. Kurset kan ikke kombineres med jobb.

17 ukers kurs

Dette er et deltidskurs for minoritetsspråklige deltagere med språkutfordringer, men som kan lese, skrive og forstå norsk og få utbytte av undervisningen. Kurset går over 17 uker, 2 dager i uken, med undervisning onsdager og torsdager fra 9-15. Mange av disse deltagerne går på introduksjonsprogrammet.

959A9066
Datakurs-1
Datakurs-2